Jóllét Masszázs Budapest / Well-being Massage Budapest

Jóllét mindenek előtt! / Well-being first and foremost!


Gyógymasszázs (XI. ker.)

Mikor ajánlott a gyógymasszázs?

Krónikus mozgásszervi megbetegedések kezelésére, reumatológiai panaszok enyhítésére, enyhébb vénás rendellenességek javítására és hosszantartó ágynyugalom után erősítő jelleggel javasolt. Hátfájás, lumbágó, derékfájás, csípőtáji fájdalom, merev nyak, nyaki fájdalom, fejfájás, kar- és kézfájdalom, befagyott váll szindróma - csak pár példa, amikor érdemes gyógymasszázsra és gyógytornára járni.
Lehet teljes test- és r
észmasszázs is. (A problémától és a probléma aktuális mértékétől függően.)

Általában más gyógyító eljárással együtt alkalmazzuk, de önálló kezelésként is használható. Erősítő hatása a lényeges.

Más néven orvosi masszázs. Lényege: a gyógymasszőr/a gyógymasszőz a kezelést általában orvosi javaslatra, vele egyeztetve, orvos ellenőrzésével végzi egy komplex, intézményi kezelés során. Helyi terápiára a svédmasszázs fogásait alkalmazzuk, reflexmasszázs céljára pedig a nyirok, a szegment, a kötőszöveti és a csonthártya masszázst, de utóbbiak sajnos nem terjedtek el hazákban. (Időigényes és drága kezelések.)
Nem intézményi keretek között is kérhető/adható, tehát nem csak kórházban, gyógyfürdőben és rendelőintézetben. Természetesen meghatározott hatósági és törvényi feltételeknek kell megfelelnie a helynek és a gyógymasszázst nyújtó személynek is. Ha ezek teljesülnek, a gyógymasszázsra kifizetett összeg egészségpénztárban elszámolható! Csak minősített gyógymasszőr képesítéssel végezhető.

Miben különbözik a gyógymasszázs a klasszikus svédmasszázstól?

Abban, hogy a gyógymasszázs konkrét, általában  reumatológiai vagy mozgásszervi problémára írja fel a szakorvos (ha ön felkereste az orvosát). Ha nincs felírva, az se zárja ki, hogy gyógymasszázst kérjen és kapjon a megfelelő szakembertől egy ennek minden szinten megfelelő helyen. Ha megítélésünk szerint szükséges, munkatársaim és én is javasoljuk Önnek, hogy mielőbb menjen el egy szakorvoshoz.
A gyógyító hatások mellett a gyógymasszázs ugyanúgy frissít is, mint a klasszikus svédmasszázs (ami alapvetően egy frissítő hatású masszázs).

gyógymasszázs VI. kerület


© Minden jog fenntartva.